Vælg en side

Sådan laver du en bålplads i din have:

  • Først skal du vælge et sted at placere bålstedet. Det er bedst at finde et aflukket område, som ikke bliver for meget blandet med andre haver og ændres af vind eller regn.
  • Derefter skal du lægge grus på stedet, så det bliver en jævn overflade. Sørg for at der er et lag på 5-7 cm.
  • Når laget er jævnt skal du sætte en markeringspind i jorden og brug så en snor og et målebånd til at lave en cirkel med en diameter på 100-150 cm.
  • Gruset du lægger, gør det nemt at placere og sikre kampestenene, og så sørger det for, at bålstedet ikke så let gror til i perioder, hvor det ikke bliver brugt.
  • Når markeringen er på plads skal du anskaffe nogle kampesten som du lægger ud i cirklen. Sørg for at bruge sten som er varmesikre.
  • Til sidst skal du tænde et bål! Nyd det hyggelige lys og flammerne, og lad ilden brænde i sikker afstand fra træer og hække.

Når du er færdig med at bruge bålstedet, skal du altid vandre det ned og sprede gruset ud igen. På den måde har du et flot og brugbart bålsted til hver gang du har lyst!

Nyd din egen personlige bålplads i haven, og hyg dig med familie og venner. Det er en skøn måde at nyde sommeraftenerne på! Bon appetit!

Husk altid at følge de lokale regler og bestemmelser for, hvor du må afholde bålture. Det er vigtigt at sikre, at bålture kun foregår i et trygt miljø.

Sørg også for at have en brandslukker ved hånden, så du er sikker på at kunne slukke bålet hurtigt og effektivt, hvis det bliver nødvendig.

Brug dit sunde fornuft og hold et vågent øje med bålet, så det altid er under kontrol. Hav det skønt.

Med disse trin kan du let få en flot og funktionel bålplads i din egen have! Det er den perfekte måde at tilføje lidt ekstra glæde og hygge i sommerhalvåret. God fornøjelse!

Skal du bruge en bålgryde, ser her for at se det store udvalg af bålgryder!