Vælg en side

At have en grøn og frodig græsplæne er noget, som mange drømmer om. Men det kræver også en lille smule arbejde og tålmodighed. Vertikalskæring af græsplænen er en af de vigtigste opgaver, hvis man vil have en flot plæne. Det er vigtigt at vælge det rigtige tidspunkt at gøre det på, ellers kan man faktisk ende med at skade græsset mere end gavne det. I denne blog vil vi besvare spørgsmålet om, hvornår det bedste tidspunkt at vertikalskære græsplænen er.

Du kan vertikalskære din græsplæne stort set hele året rundt, men det bedste tidspunkt er inden sommeren. Foråret, det vil sige marts til maj, er den bedste tid at vertikalskære din græsplæne for at opnå en flot græsplæne inden sommeren. Miljøstyrelsen anbefaler specifikt at vertikalskære i perioden fra 10. maj til 10. juni eller 10. august til 10. september. Det skyldes, at græsset har de bedste vækstbetingelser i denne periode, og nyt græs vil vokse frem og dække de bare pletter på plænen.

Når det omvendt er vintermånederne, er det ikke en god idé at vertikalskære din græsplæne. Kulde og frost vil påvirke væksten af dit græs og gøre det svært at vokse. Hvis græsset ikke kan vokse, vil du aldrig opnå en flot og grøn græsplæne. Derfor skal du undgå at vertikalskære din græsplæne, hvis jorden har frostgrader.

Du skal også undgå at vertikalskære din græsplæne i tørkeperioder. Hvis græsset massevis ganske simpelt ikke kan gro på grund af tørke, vil vertikalskæringsprocessen blot gøre det værre. Vær opmærksom på vejret, når du planlægger at vertikalskære din græsplæne.

Det er en god ide at vælge en tør dag, når du vertikalskærer din græsplæne. Hvis græsset er vådt, vil vertikalskæreren nemlig have svært ved at skære ned i plænen. Græsset er også mere sårbart, når det er vådt, og det kan føre til unødvendig skade på græsplænen.

At vertikalskære din græsplæne på det rette tidspunkt er af afgørende betydning for den videre vækst af dit græs. Det er derfor vigtigt, at du vælger det rette tidspunkt at vertikalskære din græsplæne på, hvis du vil opnå en grøn og frodig græsplæne. Vi anbefaler at vælge en tør dag i foråret for at øge chancerne for en smuk græsplæne hele sommeren.